NOVAK STIGAO KUĆI – ODMAH SE OGLASILA MAJKA DIJANA: Evo šta se dešava

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ostaće narednih dana u Beogradu, to je Tanjugu potvrdila njegova majka Dijana Đoković.

Ona je dodala da Novak za to vrijeme neće davati izjave za medije. Đoković je danas avionom iz Dubaija, sletio je danas u 12.16 sati na beograski aerodorom “Nikola Tesla”, a izbjegao je špalir medija i veliki broj navijača, koji su ga čekali ogrnuti zastavama i nakon toga napustio aerodrom.

Njegov dolazak u Beograd izazvalo je veliku pažnju novinara, koji su bili raspoređeni na dvije lokacije ispred VIP ulaza i na međunarodnim dolascima. Đoković je deportovan juče iz Australije, prije početka prvog gren slema u sezoni, a nakon presude Fedrealnog suda.

Podsjetimo, Novak je deportovan iz Australije, pošto su mu tamošnje vlasti ukinule vizu zbog toga što nije imunizovan protiv koronavirusa. Iako je Đoković imao medicinsko izuzeće od vakcinacije, što je načelno bilo dovoljno za igranje na Ozi openu, Australijanci to na kraju nisu prihvatili.

Novak je uspio da po prvom oduzimanju vize, odluku obori pred sudom, ali je onda cijeli slučaj otišao na Savezni sud, koji je jednoglasno potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka o poništavanju Novakove vize. Tako poslije velike pravne borbe srpski teniser ipak nije dobio priliku da brani tron i stigne do 10. pehara u Melburnu, odnosno 21. grend slema u karijeri.

Autopijac.rs