NE SME DA POGLEDA ŠAULIĆE: Pogledajte trenutak kada Šabanov ubica ulazi u sudnicu! Skriva lice, a evo šta je izjavio

Suđenje za ubistvo Šabana Šaulića danas se održava, a optuženi je u sud stigao skrivajući se od svih.

Porodica poginulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića konačno je izašla pred sud u Nemačkoj kako bi se po prvi put susrela lice u lice sa njegovim ubicom, Alsinom Leventom.

Cela porodica Šaulić, ali i porodica preminulog klavijaturiste Kerić,kako bi dočekala pravdu, i to na krsnu slavu Šabanove udovice Gordane.

Ovo suđenje izazvalo je veliku pažnju javnosti, toliko da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditaciju predstavnika kako nemačkih medija, tako i medija iz okolnih država.

Trenutak kada optuženi Levent Alsin izazvao je posebnu pažnju javnosti, jer se on sve vreme skrivao kako mu niko ne bi uslikao lice.

On je kasnije izjavio da je morao da se skloni od javnosti jer su srpski mediji objavili njegove fotografije sa punim imenom, pisao je list “Vestfalen Blat”.

Pogledajte kako je izgledao trenutak kada Levent ulazi u sudnicu:

Levent je prvi saslušan u sudnici, a na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat. Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da “ne zna”. Advokat porodice Šaulić protestovao i tražio da optuži direktno odgovara na pitanja, prenosi DW na srpskom.

Advokat optuženog rekao je da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo izrazilo je sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u februaru 2019. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode.

U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Ovako je bilo na dvogodišnjem pomenu, porodica i dalje ne može da se pomiri sa velikim gubitkom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(Mondo)