JELENA ĐOKOVIĆ NE KORISTI PARFEME, A SADA JE JASNO ZAŠTO: Evo šta koristi umjesto njih

Jelena je poznata kao veliki borac za prava životinja, a sada je otkrila da zbog toga ne koristi parfeme na koje neki troše hiljade eura

Jelena Đoković, supruga tenisera Novaka Đokovića, otkrila je da ne koristi parfeme zato što se testiraju na životinjama.

Jelena je poznata kao veliki borac za prava životinja, a sada je otkrila da zbog toga ne koristi parfeme na koje neki troše hiljade evra.

Ona je na svom Instagram storiju nedavno podelila poruku obožavateljke koja ju je pitala šta misli o industriji parfema.

“Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dijete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je s industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje“, napisala joj je obožavateljka.

„Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje“, odgovorila joj je Jelena.

Šta su esencijalna ulja?

Esencijalna ulja se sve češće koriste kao zamena za toaletne vode i parfeme, a hvale ih zato što sadrže samo prirodne supstance. Neki čak uspijevaju i da naprave svoju mješavinu, za lični pečat. Romantične duše mogu da isprobaju jasmin, lavandu, ružu ili ilang ilang, pa da vide šta im najbolje odgovara. Za one koji vole mirise prirode, idealna su ulja sandalovine i drveta kedra. Ljubitelji citrusa zaljubiće se u miris bergamota, a i karanfilić predivno miriše.

Međutim, treba da znate da ova ulja ne bi valjalo da koristite direktno na koži, već da esenciju rastvorite u nekom „nosaču“ kao što su kokosovo ili jojobino ulje. A ulje ruzmarina i limunove trave „zaobiđite“ u širokom luku, jer mogu da izazovu neprijatne reakcije, naročito na osjetljivoj koži.

I još jedan detalj – njihovo trajanje je mnogo kraće od parfema, pa se spremite da esencijalna ulja često obnavljate na koži.

Autopijac.com