EŠERIHIJE KOLI SE NAJTEŽE RIJEŠITI: Ova smjesa čini čuda, mnogima je pomoglo (RECEPT)

Ešerihija koli je vrsta bakterije koja normalno živi u crijevima, međutim određeni sojevi ove bakterije mogu prouzrokovati upalu urinarnog trakta kako kod žena tako i kod muškaraca što može biti praćeno temperaturom i bolnim mokrenjem.

Veoma važno da se pravilno hranimo ukoliko imamo ešerihiju koli, kako bismo uspjeli da je izbacimo iz orgaznima, a ne da je dodatno hranimo i razmnožavamo. Naučnici su do sada otkrili koje namirnice su idealni saveznik u borbi protiv ove bakterije.

Bakteriju možemo da dobijemo i od konzumiranja mesa koje sadrži tu bakteriju, nedovoljno obrađenog mlijeka, neispravne vode, prevelikog unosa šećera, zelene salate…

Pri simptomi koji su vidljivi su zamućen urin sa jakim mirisom, temperatura, grčevi u stomaku, dijareja, zamor, mučnina…

Namirnice koje pomažu u odstranjivanju ešerihije su čajevi od brusnice, uve, šipka i divljeg origana, a od hrane je najbolje jesti paradajz, bijeli luk, banana, jogurt… Ipak, najvažnije je da se iz ishrane izbace svi šećeri i kofein.

Recepti za liječenje ešerihije koli bijelim lukom

1. Ešerihiju koli možete liječiti belim lukom i vinom

Sve što vam je potrebno je da kupite jednu litru domaćeg vina, tri velike glavice bijelog luka i tri grančice ruzmarina.

Beijli luk je potrebno usitniti i staviti u bocu sa vinom. U to dodajte ove tri grančice ruzmarina. Ostavite da odstoji najmanje desetak dana, s time da svaki dan protresete bocu.

Konzumacija ovako pripremljenog belog luka je 40 dana, jedna kašika prije doručka.

Nakon 40 dana, napraviti pauzu nekoliko dana i ukoliko je infekcija i dalje prisutna, ponoviti sve.

2. Liječenje Ešerihije svježim napitkom od bijelog luka

Drugi način liječenja Ešerihije koli je da svaki dan pripremite svjež napitak, odnosno čen bijelog luka prije spavanja izbockate čačkalicom i prelijete vodom.

Ostavite do ujutro, pa popite na prazan stomak. Nakon pijenja ovog napitka nemojte kroz dva sata ništa jesti i piti, kako bi bio što djelotvorniji.

Liječenje traje sadam dana, a ukoliko se infekcija nije smirila, nastavite sa tretmanom.

3. Bijeli luk i jogurt za lečenje Ešerihije koli

Bijeli luk možete konzumirati pomiješan u jogurtu.

Dnevno je potrebno pojesti tri glavice belog luka, koji se sitno isjecka, pomiješa sa jogurtom i tako pije tokom dana u nekoliko navrata.

Kroz nekoliko dana bakterije Ešerihije koli će biti uništene.

Autopijac.com