Detektiv Uglješa o nestanku Splićanina: Pogledajmo istini u oči

Onestanku Mateja Periša bruji cijeli region, a detektiv Uglješa Grgur poručuje da je u pitanju najvjerovatnije nesretni slučaj.

Hrvatski državljanin Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra i od tada traje potraga policije policije za njim, a pošto je snimljen kraj rijeke – u potragu su uključeni i ronioci.

Čitav region je na nogama dok je u toku potraga za nestalim Splićaninom, a tim povodom detektiv Uglješa Grgur gostovao je na TV Prva i poručio da će im biti izuzetno teško da ga pronađu pošto je istraga ušla već u šesti dan, dodavši da je prema njegovom mišljenju mladić najvjerovatnije upao u vodu.

“Vidjeli smo trči izgubljen, dezorijentisan, tu je vjerovatno uzimanje al*ohola i ko zna kakvih opijata. On nije znao gdje se nalazi ni gdje ide, a stručno gledano – vodi se kao nestalo lice dok ga ne pronađu”, kazao je Grgur.

Prema njegovom mišljenju po sredi nije krivično djelo, niti pokušaj samoubistva, nego čist nesretan slučaj.

“Mislim da ne može ni listing iz telefona da pomogne policiji. Momak je prvi put u gradu, nije imao neprijatelje, jednostavno je to nesretan slučaj. Ne vidim ovdje ništa sporno u ovom slučaju. Suština je da je najvjerovatnije upao u vodu, a u 90% slučajeva pronađe se tijelo utopljenika”, dodao je Grgur.

Detektiv je takođe poručio i da taksista, na koga je naletio Periš, ne može da pomogne u istrazi.

“Treba pogledati istini u oči, da je živ – policija bi ga našla na toj lokaciji. Javio bi se, nije došao u Beograd da bi bežao i krio se, ali eto – po mom mišljenju završilo se tragično po njega”, zaključio je Grgur.

Autopijac.com