BOJE MNOGO UTJEČU NA NAŠ ŽIVOT: Saznajte koje se nose za privlačenje ljubavi, novca, strasti i moći

Nošenje određene boje odjeće ili biranje detalja u specifičnoj boji može biti korisno za manifestovanje željenih stvari u životu. Ovaj koncept se zove kromoterapija i zasniva se na pretpostavci da određene boje imaju pozitivan utjecaj na ljudsko tijelo i um.

Određene boje su povezane sa određenim oblastima života i mogu vam pomoći da poboljšate svoju sreću u tim oblastima

. Na primjer, zelena i zlatna zelena su najbolje boje za privlačenje finansijske sreće. Zelena boja se tradicionalno povezuje sa novcem, srećom i uspjehom, a takođe je povezana sa ravnotežom, mirom i liječenjem.

Foto: Pixabay

Zlatna boja simbolizuje kraljevstvo, energiju, moć i uspjeh.

Ako se nadate da ćete privući bogatstvo i novac u svoj život, razmislite o tome da obučete zelenu ili zlatnu boju ili da čak ofarbate zidove kancelarije u ove boje. Ove boje mogu vam pomoći da stvorite nove mogućnosti za sebe i manifestujete nove izvore prihoda.

Najbolje boje za privlačenje sreće u ljubavi su crvena i ružičasta. Crvena boja se povezuje sa strašću, hrabrošću, energijom i toplinom, dok ružičasta ima mekšu i razigraniju vibraciju. Ako vam treba veće samopouzdanje, crvena je boja za vas, a ako želite da prigrlite svoju zabavnu i flertovsku stranu, ružičasta je savršen izbor.

Foto: Pixabay

Najlakši način da primenite ove boje u svoj ljubavni život je kroz odjeću, lak na noktima ili nakit u crvenoj ili ružičastoj boji.

Najbolje boje za privlačenje sreće u prijateljstvu su žuta i narandžasta. Sklapanje prijateljstava može biti teže u zrelom dobu, ali nošenje žute ili narandžaste boje može vam pomoći da privučete nove prijatelje. Ove dvije boje simbolizuju toplinu, kreativnost, otvorenost, slobodu i izražavanje. Nošenje žute može omogućiti vašim riječima da lakše teku i dati vam vedar stav, dok narandžasta dodaje promišljenost i ljubaznost vašoj auri.

Ako idete na razgovor za posao ili treba da održite govor, najbolje boje koje će vam pomoći da povećate samopouzdanje su crvena i ljubičasta, kako smo već pomenuli. Međutim, postoji još nekoliko boja koje mogu pomoći u stvaranju pozitivne slike o vama.

Foto: Pixabay

Plava boja je takođe dobra za poslovne situacije jer predstavlja povjerenje, smirenost i stabilnost. Ako se osjećate nervozno pred važan sastanak, možete obući plavu košulju ili haljinu kako biste se umirili i stvorili dobar utisak.

Slično tome, siva boja predstavlja autoritet i ozbiljnost, što je odlično za poslovne situacije gdje želite da pokažete svoju kompetentnost i profesionalnost. Siva takođe ima smirujući efekat, što može pomoći da se umirite i skoncentrišete pre važnog sastanka ili govora.

Ako želite da ostavite utisak harizmatične i moćne osobe, crna je odličan izbor. Crna boja može dodati eleganciju i ozbiljnost vašem izgledu, a istovremeno odiše samopouzdanjem i moći.

Foto: Pixabay

Naravno, važno je napomenuti da boje same po sebi neće činiti čuda ako ne prate i vaše riječi i ponašanje. Međutim, korištenje određenih boja može pomoći da se bolje pripremite za važne situacije i povećate svoje samopouzdanje. Stoga, odabir boja u odijevanju ili u drugim aspektima vašeg života može biti koristan alat u manifestovanju željenog.