APSOLUTNA KATASTROFA – UPRAVO STIGLA OČAJNA VIJEST ZA ĐOKOVIĆA: Ovo će ga tek sad DOKRAJČITI

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donijela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike Rolan Garosa zbog javnog dobra svih u Francuskoj, prenijeli su svjetski mediji.

Maračijeanu je potpisala zakon koji se odnosi na “obaveznu vakcinaciju” za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan, piše “Kurir”.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US Open.

Podsetimo, predsjednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir…

– Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vrijeme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir, rekao je Moreton, ali su se u međuvremenu pravila izmijenila.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu govorila je ranije ovog mjeseca o uspostavljanju zdravstvenog “mjehura”, koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri posto među najboljih 100 tenisera svijeta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

Autopijac.rs